FAQ

Meest gestelde vragen over payroll

Met payroll besteedt u het juridisch werkgeverschap van uw personeel uit aan een payroll partij. Daarbij dragen zij alle verzuimrisico’s en heeft u alleen kosten voor de daadwerkelijk gewerkte uren van uw personeel.

De voordelen van payroll zijn dat u geen (verzuim) risico loopt voor uw personeel. Omdat u geen wettelijk werkgever (meer) bent, verlegt u deze verantwoordelijkheid naar uw payroll partner. Daarnaast dalen uw totale kosten.

Payroll is interessant vanaf 1 medewerker. Juist met weinig medewerker loopt u als ondernemer het grootste risico. 

Door over te stappen op payroll zullen uw directe kosten waarschijnlijk licht stijgen (afhankelijk van uw eigen kostenstructuur). Maar omdat de indirecte kosten en het verzuimrisico sterk afnemen bent u in totaal voordeliger uit.

Omdat wij er volledig op ingericht zijn om personeel te verlonen, zijn onze kosten lager per medewerker. Dit gecombineerd met de kleine marges maakt dat wij u een kostenbesparing kunnen bieden en zelf ook winst kunnen maken.

Het verschil tussen de verschillende payroll aanbieders zit hem vaak in de voorwaarden en risico’s. Kijk goed naar de risico’s die u als werkgever loopt en de voorwaarden die uw medewerker krijgt.

Een payroll bedrijf is wettelijk verplicht uw cao te hanteren. Op deze manier ontstaan er geen onderlinge verschillen tussen uw medewerkers. Omdat wij verantwoordelijk zijn dat de juiste voorwaarden uit de cao gehanteerd worden, blijven wij op de hoogte van alle ontwikkelingen op dat gebied.

Bij Preces Payroll Solutions stemmen wij de contracten af op uw wensen. Wilt u uw flexibiliteit behouden, dan bieden wij flexibele contracten. Wilt meer zekerheid voor u en uw medewerkers, dan bieden wij tijdelijke of contracten voor onbepaalde tijd.